Řapíkatý celer plněný v těstíčku – smažený

Na přípravu budete potřebovat:

4 řapíky celeru, 70 g anglické slaniny vcelku, 70 g sýra niva vcelku, 100 ml perlivé vody/sifonu, 1 celé vejce, 1 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce hladké mouky, olej na smažení

Postup přípravy receptu:

1) Z řapíkatého celeru si vybereme řapíky, které mají hlubší žlábek (kvůli pozdějšímu plnění). Silnější konce odstraníme a použijeme například pod maso, nebo do polévky. Řapíky překrojíme na polovinu a dáme nejlépe do hrnce na pařák na 3 minuty pod pokličkou přejít varem. Vyndáme na talíř a necháme vystydnout.

Řapíkatý celer plněný v těstíčku - smažený 52) Ze sýra a slaniny si nakrájíme špalíčky stejně dlouhé, jako řapíky. Obojí opatrně natlačíme do žlábků řapíků a obalíme v těstíčku.

3) Smažíme ve vetší vrstvě rozpáleného oleje do zlatavé barvy. Po usmažení dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

4) Podáváme s různě upravenými bramborami jako hlavní chod.

5) Takto osmažený řapík je také velice chutný s česnekovým dipem, připraveným smícháním jogurtu, trochou tatarky a prolisovaného česneku.

Řapíkatý celer plněný v těstíčku - smažený 1

Řapíkatý celer plněný v těstíčku - smažený 3Řapíkatý celer plněný v těstíčku - smažený 4

 

 

 

 

 

 

 

Poznámka
Řapík lze z těstíčka přemístit ještě do strouhanky a poté osmažit(ale dělá se to velice špatně). Je chutný i obalený v Hrašce.

Zdroj: http://www.toprecepty.cz/recept/32796-rapikaty-celer-plnenyv-testicku-smazeny/

 

Diskuze

Pro přístup do diskuze musíte být přihlášen/a v levém panelu v sekci Přihlášení. Pokud se chcete zaregistrovat, můžete tak učinit zde

Aktuálně

PĚSTOVÁNÍ RAJČAT A OKUREK NA FARMĚ BEZDÍNEK ZAHÁJENO. V DOLNÍ LUTYNI NA KARVINSKU VYSADILI NA 77 TISÍC ROSTLIN. (11/2018)

(ZLÍN) Už na přelomu roku budou na pultech českých prodejen a obchodních řetězců k dostání první okurky z produkce Farmy Bezdínek. V březnu 2019 se k nim … číst celé

Zelinářská hlídka míří za návštěvníky nákupních center (11/2018)

Zelinářská unie Čech a Moravy (dále jen ZUČM) míří se svojí Osvětovou kampaní na podporu konzumace lokální produkce ovoce a zeleniny mezi návštěvníky nákupních … číst celé

Pozvánka na seminář o česneku (11/2018)

Pozvánka na seminář o česneku s názvem: PROBLEMATIKA ČESKÉHO ČESNEKU: PRAXE A VÝZKUM, který se bude konat dne 27. 11. 2018 v aule VÚRV, v.v.i.

starší aktuality »

Kalendář

Prosinec 2018
Po Út St Čt So Ne
« Lis    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Anketa

Líbí se Vám náš nový web?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Přihlášení

Nejste přihlášeni.

Zelinářská unie Čech a Moravy

Váš partner při pěstování zeleniny

Copyright 2018 © ZELINÁŘSKÁ UNIE ČECH A MORAVY | Wolkerova 17 | 779 00 Olomouc | tel.: +420 734 506 612 - Ing. Radovan Tůma | IČ: 725 665 66