Na přípravu budete potřebovat:
3 velké cibule, máslo, 1 l hovězího vývaru, mouku, sůl, pepř, bobkový list, bagetu, sýr typu ementál
Postup přípravy receptu:
1) Oloupejte 3 velké cibule, pokrájejte na tenká kolečka a smažte na másle asi 10 – 15 minut.
2) Mezitím si přichystejte asi 1 litr hovězího vývaru. Až cibule chytne zlatohnědý nádech, poprašte ji moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte.
3) Poté přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte.
4) Polévku vařte asi půl hodiny na mírném ohni.
5) Zatímco se vývar vaří, připravte si bagetu – nakrájejte ji na plátky, posypte sýrem typu ementál a krátce zapečte v troubě. Před podáváním bagetu položte na polévku.