Plněná cibule podle Zdeňka Pohlreicha

Na přípravu budete potřebovat:

kachní sádlo, česnek, bobkový list, tymián, petrželovou nať, kuličky černého pepře, cibuli, sůl, olivový olej, kuřecí játra, houby (lišky a žampióny), fazole, pistácie, máslo, tymián, 1 l kuřecího vývaru, sůl, mrkev, řapíkatý celer, rozmarýn

Postup přípravy receptu:

1) V kastrolu smíchejte 0,75 g kachního sádla, 1 vyloupaný česnek, bobkový list, tymián, zelenou petržel, pár kuliček černého pepře, 4 velké cibule, zlehka osolte a opepřete, zalijte litrem vody a přiveďte k varu. Jakmile cibule změkne, vylovte ji, odřízněte vršek a opatrně vydlabejte dužinu.

2) Na olivovém oleji orestujte 200 g kuřecích jater, odložte je stranou a na pánvi osmažte 100 g hub (lišky, žampiony) doměkka, přidejte 100 g vařených fazolí, 50 g pistácií, dužinu z cibule, lžíci másla, tymián a 1 litr kuřecího vývaru. Vařte, dokud omáčka nezhoustne, vsypte pokrájená játra, dochuťte solí a pepřem a směsí naplňte cibule. Krátce zapečte v troubě.

3) Mrkev, kousek řapíkatého celeru, 1 nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku a 2 větvičky rozmarýnu orestujte, přidejte hrst namočených bílých fazolí, zalijte vodou a uvařte doměkka. Omáčku rozmixujte a přeceďte, zašlehejte do ní máslo a podle potřeby rozřeďte kuřecím vývarem. Vyšlehejte do pěny. Do hlubokého talíře naservírujte cibulovou marmeládu, navrch položte plněnou cibuli, přelijte šťávou a dokola nalijte fazolovou omáčku.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/5-nej-receptu-ktere-muzeme-udelat-s-cibuli-f1g-/dobra-chut.aspx?c=A101015_122821_dobra-chut_glu

 

Diskuze

Pro přístup do diskuze musíte být přihlášen/a v levém panelu v sekci Přihlášení. Pokud se chcete zaregistrovat, můžete tak učinit zde

Aktuálně

Pozvánka na seminář o česneku (11/2018)

Pozvánka na seminář o česneku s názvem: PROBLEMATIKA ČESKÉHO ČESNEKU: PRAXE A VÝZKUM, který se bude konat dne 27. 11. 2018 v aule VÚRV, v.v.i.

Zelinářská hlídka míří na první stupeň základních škol (11/2018)

Zelinářská unie Čech a Moravy (dále jen ZUČM) míří se svým edukačním programem mezi děti do vybraných základních škol. Projekt plný čerstvé farmářské zeleniny … číst celé

„Nejchutnější zelenina je ta poctivá, česká,“ zaznělo u stánku Zelinářské unie Čech a Moravy na tradičním vidovském Zelnobraní, v sobotu 29. září 2018. (10/2018)

Zelinářská unie Čech a Moravy (dále jen ZUČM) rozjela zeleninovou tour s názvem „Osvětová kampaň na podporu konzumace lokální produkce v ovoci a zelenině“ s … číst celé

starší aktuality »

Kalendář

Listopad 2018
Po Út St Čt So Ne
« Říj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Anketa

Líbí se Vám náš nový web?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Přihlášení

Nejste přihlášeni.

Zelinářská unie Čech a Moravy

Váš partner při pěstování zeleniny

Copyright 2018 © ZELINÁŘSKÁ UNIE ČECH A MORAVY | Wolkerova 17 | 779 00 Olomouc | tel.: +420 734 506 612 - Ing. Radovan Tůma | IČ: 725 665 66