Plněná cibule podle Zdeňka Pohlreicha

Na přípravu budete potřebovat:

kachní sádlo, česnek, bobkový list, tymián, petrželovou nať, kuličky černého pepře, cibuli, sůl, olivový olej, kuřecí játra, houby (lišky a žampióny), fazole, pistácie, máslo, tymián, 1 l kuřecího vývaru, sůl, mrkev, řapíkatý celer, rozmarýn

Postup přípravy receptu:

1) V kastrolu smíchejte 0,75 g kachního sádla, 1 vyloupaný česnek, bobkový list, tymián, zelenou petržel, pár kuliček černého pepře, 4 velké cibule, zlehka osolte a opepřete, zalijte litrem vody a přiveďte k varu. Jakmile cibule změkne, vylovte ji, odřízněte vršek a opatrně vydlabejte dužinu.

2) Na olivovém oleji orestujte 200 g kuřecích jater, odložte je stranou a na pánvi osmažte 100 g hub (lišky, žampiony) doměkka, přidejte 100 g vařených fazolí, 50 g pistácií, dužinu z cibule, lžíci másla, tymián a 1 litr kuřecího vývaru. Vařte, dokud omáčka nezhoustne, vsypte pokrájená játra, dochuťte solí a pepřem a směsí naplňte cibule. Krátce zapečte v troubě.

3) Mrkev, kousek řapíkatého celeru, 1 nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku a 2 větvičky rozmarýnu orestujte, přidejte hrst namočených bílých fazolí, zalijte vodou a uvařte doměkka. Omáčku rozmixujte a přeceďte, zašlehejte do ní máslo a podle potřeby rozřeďte kuřecím vývarem. Vyšlehejte do pěny. Do hlubokého talíře naservírujte cibulovou marmeládu, navrch položte plněnou cibuli, přelijte šťávou a dokola nalijte fazolovou omáčku.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/5-nej-receptu-ktere-muzeme-udelat-s-cibuli-f1g-/dobra-chut.aspx?c=A101015_122821_dobra-chut_glu

 

Diskuze

Pro přístup do diskuze musíte být přihlášen/a v levém panelu v sekci Přihlášení. Pokud se chcete zaregistrovat, můžete tak učinit zde

Aktuálně

DEN FARMÁŘSKÉ ZELENINY v Zálezlicích u Mělníka (06/2019)

Společnost HANKA MOCHOV s.r.o. si Vás dovoluje pozvat 22. června 2019 na DEN FARMÁŘSKÉ ZELENINY v Zálezlicích u Mělníka. Více informací o této příjemné … číst celé

Dny českého zemědělství na FARMĚ LIČKA (06/2019)

Dovolujeme si Vám oznámit, že v sobotu 15. června 2019 Vás FARMA LIČKA zve na DNY ČESKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ. Více informací naleznete zde.

Pěstování rajčat a okurek na FARMĚ BEZDÍNEK zahájeno. (11/2018)

(ZLÍN) Už na přelomu roku budou na pultech českých prodejen a obchodních řetězců k dostání první okurky z produkce Farmy Bezdínek. V březnu 2019 se k nim … číst celé

starší aktuality »

Kalendář

Červen 2019
Po Út St Čt So Ne
« Lis    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Anketa

Líbí se Vám náš nový web?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Přihlášení

Nejste přihlášeni.

Zelinářská unie Čech a Moravy

Váš partner při pěstování zeleniny

Copyright 2019 © ZELINÁŘSKÁ UNIE ČECH A MORAVY | Wolkerova 17 | 779 00 Olomouc | tel.: +420 734 506 612 - Ing. Radovan Tůma | IČ: 725 665 66