Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:
700 ml zeleninového vývaru, 1 pór, 30 g másla, 3 snítky tymiánu, 450 g brokolice, 400 g brambor, bílý mletý pepř, sůl, krutony, extra panenský olej
Postup přípravy receptu:
1) Na přípravu brokolicového krému si nachystejte zeleninu – očištěný pórek nakrájejte na slabá kolečka, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, umytou brokolici rozdělte na růžičky.
2) Ve větším hrnci s máslem pomalu orestujte nakrájený pórek. Restujte 10 – 15 minut, dokud nechytne pórek barvu.
3) Do základu přidejte růžičky brokolice, nakrájené brambory a společně restujte asi 5 minut. Do hrnce se směsí přilijte teplý vývar a pomalu vařte asi 30 minut.
4) Měkkou zeleninu rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte tymiánem, solí a bílým pepřem.
5) Brokolicový krém s bramborem rozdělte do misek, pokapejte olivovým olejem, ozdobte krutony a podávejte teplý jako první chod.
Zdroj: http://recepty.vareni.cz/brokolicovy-krem-s-bramborem/