Brokolicový krém s bramborem

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

700 ml zeleninového vývaru, 1 pór, 30 g másla, 3 snítky tymiánu, 450 g brokolice, 400 g brambor, bílý mletý pepř, sůl, krutony, extra panenský olej

Postup přípravy receptu:

1) Na přípravu brokolicového krému si nachystejte zeleninu – očištěný pórek nakrájejte na slabá kolečka, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, umytou brokolici rozdělte na růžičky.

2) Ve větším hrnci s máslem pomalu orestujte nakrájený pórek. Restujte 10 – 15 minut, dokud nechytne pórek barvu.

3) Do základu přidejte růžičky brokolice, nakrájené brambory a společně restujte asi 5 minut. Do hrnce se směsí přilijte teplý vývar a pomalu vařte asi 30 minut.

4) Měkkou zeleninu rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte tymiánem, solí a bílým pepřem.

5) Brokolicový krém s bramborem rozdělte do misek, pokapejte olivovým olejem, ozdobte krutony a podávejte teplý jako první chod.

Zdroj: http://recepty.vareni.cz/brokolicovy-krem-s-bramborem/

 

Diskuze

Pro přístup do diskuze musíte být přihlášen/a v levém panelu v sekci Přihlášení. Pokud se chcete zaregistrovat, můžete tak učinit zde

Aktuálně

Seminář: Produkce ovoce a zeleniny bez reziduí pesticidů a první praktické zkušenosti z ČR (01/2020)

Česká technologická platforma pro zemědělství ve spolupráci s Farmou Bezdínek s.r.o., Zelinářskou unií Čech a Moravy z.s. a Ovocnářskou unií ČR z.s. uspořádaly v úterý 11. února 2020 … číst celé

Situační a výhledová zpráva ZELENINA 2019 (01/2020)

Na webové stránce MZe je zveřejněna aktuální Situační a výhledová zpráva ZELENINA 2019. Odkaz naleznete zde.

Informační leták k závěrečné fázi EET (12/2019)

Informace mj. pro pěstitele zeleniny k závěrečné fázi elektronické evidence tržeb

starší aktuality »

Kalendář

Březen 2020
Po Út St Čt So Ne
« Led    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Anketa

Líbí se Vám náš nový web?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Přihlášení

Nejste přihlášeni.

Zelinářská unie Čech a Moravy

Váš partner při pěstování zeleniny

Copyright 2020 © ZELINÁŘSKÁ UNIE ČECH A MORAVY | Wolkerova 17 | 779 00 Olomouc | tel.: +420 734 506 612 - Ing. Radovan Tůma | IČ: 725 665 66