Brokolice zapečená s vejci a nivou

Na přípravu 4 porcí budete potřebovat:

300 – 400 ml smetany na vaření, 250 g nivy, 4 – 5 ks vajec, ½ balíčku kysaného zelí, 1 ks brokolice, sůl, mletý pepř, tymián

Postup přípravy receptu:

Brokolice zapečená s vejci a nivou1) Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a do poloměkka uvaříme v osolené vodě. Scedíme ji a necháme okapat.

2) Mezitím si nahrubo nastrouháme nivu, vejce rozšleháme s mlékem a kořením, kysané zelí vymačkáme a překrájíme.

3) Do máslem vymazaného pekáčku dáme půlku brokolice, zasypeme zelím a 3/4 nivy. Poklademe zbytkem brokolice a zalijeme vaječnou směsí. Dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme asi 40 minut. Pak odkryjeme, zasypeme zbytkem sýra a dokřupava dopečeme.

4) Brokolici zapečenou s vejci a nivou necháme mírně zchladnout na mřížce, pak naporcujeme a podáváme.

 

Zdroj: http://recepty.vareni.cz/brokolice-zapecena-s-vejci-a-nivou/

Diskuze

Pro přístup do diskuze musíte být přihlášen/a v levém panelu v sekci Přihlášení. Pokud se chcete zaregistrovat, můžete tak učinit zde

Aktuálně

ZUČM a ZELENINA S RODOKMENEM na výstavě ZEMĚ ŽIVITELKA (08/2019)

Přijeďte za námi ve dnech 22. – 27. srpna na stánek ZUČM na výstavě Země Živitelka v Českých Budějovicích.  

Zelináře trápí nebývalé množství živočišných škůdců i zničující sucho (07/2019)

Květnové ochlazení a deště sice porosty zelenin mírně přibrzdily ve vývoji, ale současně povzbudily tvorbu kořenového systému a celkovou vitalitu. Červnová horka, kroupy, přívalové … číst celé

DEN FARMÁŘSKÉ ZELENINY v Zálezlicích u Mělníka (06/2019)

Společnost HANKA MOCHOV s.r.o. si Vás dovoluje pozvat 22. června 2019 na DEN FARMÁŘSKÉ ZELENINY v Zálezlicích u Mělníka. Více informací o této příjemné … číst celé

starší aktuality »

Kalendář

Srpen 2019
Po Út St Čt So Ne
« Čvc    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Anketa

Líbí se Vám náš nový web?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Přihlášení

Nejste přihlášeni.

Zelinářská unie Čech a Moravy

Váš partner při pěstování zeleniny

Copyright 2019 © ZELINÁŘSKÁ UNIE ČECH A MORAVY | Wolkerova 17 | 779 00 Olomouc | tel.: +420 734 506 612 - Ing. Radovan Tůma | IČ: 725 665 66